marți, 12 februarie 2008

de ce suntem tot timpul invidiosi pe ceilalti?

Nu esti niciodata multumit cu ceea ce esti si cu ceea ce ti-a daruit existenta deoarece atentia ta se indreapta intotdeauna spre altcineva.Ai fost plasat acolo unde natura nu a planuit sa fii.Nu te indrepti spre realizarea propriului tau potential.
Tu incerci sa fii ceea ce vor altii sa fii , insa acest lucru nu te va multumi niciodata.Insa cand apare nemultumirea , logica iti spune " poate ca ceea ce am nu este suficient , ar trebui sa ma straduiesc sa obtin mai mult".
Atunci incerci sa obtii mai mult , incepi sa cauti.Si toata lumea apare cu o masca zambitoare , toata lumea zambeste fericita , astfel incat toata lumea incearca sa-i pacaleasca pe ceilalti.Si tu porti la randul tau o masca , astfel incat ceilalti cred ca esti ceva mai fericit/a ; iar tu , la randul tau , ai impresia ca ei sunt mai fericiti.Iarba pare mai verde in curtea vecinului.El priveste insa iarba din curtea ta pentru ca aceasta este mai verde.Ea pare efectiv mai verde , mai mladioasa , mai frumoasa.Acestea sunt iluziile pe care le creeaza invidia dintre oameni.
Pana si masca are un rost , oamenii se tin unul pe altul la distanta.O apropiere prea mare ar fi periculoasa.S-ar putea ca ei sa vada ceea ce sunt in realitate adica oameni invidiosi pe cei din jur.
Invidia ne controleaza viata.Vezi pe cineva care dispune de multi bani, iti vine imediat ideea ca banii reprezinta cauza fericirii.Privesti acest om.Cat de fericit pare sa fie!! Asa ca alergi dupa bani.Un altul alearga dupa sanatate.Un altul face altceva si pare foarte multumit , iar tu il urmaresti pas cu pas sa-i descoperi misterul fericirii.De ce de fiecare data insa este vorba de celalalt...????

Niciun comentariu: