sâmbătă, 1 martie 2008

femeia singura

De cand e lumea si pamantul, femeia, chiar daca nu a fost singura, a avut momentele ei de singuratate.
In general, femeile sunt cele aratate cu degetul, singuratatea lor, voita sau nu, este considerata o problema ce trebuie rezolvata! Daca te afli in postura unei femei singure, cunosti momentele in care iti venea s-o iei la fuga imediat ce auzeai intrebarea: "cand te mariti?" sau "tot nu te-ai maritat?". Asta este motivul pentru care cea mai mare problema a femeii singure este aceea de a se descurca cu toti aceia care incearca s-o marite. Suferinta principala nu este singuratatea, ci prejudecatile ce o intretin. O femeie singura este fie o femeie care asteapta sa nu mai fie singura, fie o femeie care cauta sa nu mai fie singura. In orice ipostaza s-ar afla, ea spera ca intr-o zi siguratatea ei va lua sfarsit.
Avantajele femeii singure? Are mai mult timp pentru ea, se rasfata mai mult, poate face orice si oricand fara a fi nevoita sa dea explicatii, isi viziteaza prietenele si primeste vizite oricand simte nevoia. Dar, dezavantajul principal este acela ca, in cele mai multe dintre dimineti, se trezeste singura.
Nu-i simplu sa-ti asumi acest statut pentru ca societatea nu-ti prea da voie sa te bucuri de singuratate. Si, impinsa de aceste prejudecati, incepe sa-ti fie teama. Atunci te afli pe marginea prapastiei. Apare riscul de a sta cu un barbat doar din acest motiv, acela de a nu fi singura, de a te complace in situatia de a fi singura in doi. Si vezi cum visul pe care il aveai cand cei din jur te presau sa nu mai fii pretentioasa si sa te mariti, visul de a fi cu barbatul pe care sa-l simti langa tine si de a carui prezenta sa te bucuri pe deplin, acel vis se destrama!

Niciun comentariu: